Mantelzorg vriendelijke werkgever

Als werkgever kun je werknemers helpen om in gesprek te gaan over mantelzorgertaken. Werk & Mantelzorg zet zich in voor organisaties en werkgevers die mantelzorgvriendelijk willen werken. Op deze manier voorkom je uitval, hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Mantelzorg Werkt is een platform voor leidinggevenden met tools, informatie en inspitatie. Hoe hou je samen mantelzorg en werk in balans. 

De Tintengroep waar Sociaal Werk De Schans onderdeel van is, is erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie. Hoe dat in zijn werk is gegaan kun je HIER lezen. 

Is jouw organisatie mantelzorgvriendelijk? Bekijk de checklist en krijg een indruk! 
Checklist voor werkgevers

Roelie van Guldener is mantelzorgexpert en heeft een boek geschreven om bedrijven en organisaties in 10 stappen bewust te laten kiezen voor een mantelzorgvriendelijke organisatie. Voor meer informatie en bestellen klik je HIER.

Een mantelzorgmakelaar kan ook ondersteunen bij het mantelzorgvriendelijk maken van je bedrijf of organisatie. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze mantelzorgmakelaar in het Westerkwartier of deze.

Masters in Management heeft een podcast gemaakt over Leiding geven, werk en mantelzorg. Te beluisteren via Spotify, klik HIER

Vrouw, mantelzorger & werken in de zorg
Vrouwen die werk met mantelzorgtaken combineren, lopen een groter risico op overbelasting en langdurig verzuim. Traditionele rol- en zorgpatronen en de zorgidentiteit van vrouwen liggen hieraan ten grondslag. De zorg is een sector waar deze risico’s nadrukkelijk zichtbaar zijn. Het overgrote deel van de medewerkers is vrouw en de zorgsector kent een relatief hoog ziekteverzuim en relatief veel mantelzorgers. De sterke zorgidentiteit van deze vrouwen vereist een genderspecifieke aanpak. Hoe kun je vrouwen die in de zorg werken en mantelzorg combineren kunt helpen lees je HIER.

Mantelzorgmonitor

Met de mantelzorgmonitor van Werk & Mantelzorg breng je het aantal werkende mantelzorgers én hun behoeften binnen jouw organisatie in kaart.