Terug naar Nieuws

Website van MantelzorgNL nu ook toegankelijk voor anderstalige mantelzorgers

Gepubliceerd op:

De informatie op de website is nu ook toegankelijk voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en als mantelzorger wel hun weg moeten vinden in het Nederlandse zorg- en welzijnsysteem.

Delen van de website zijn daarom vertaald in het MandarijnFarsiTurks en Arabisch. Via het icoontje met ‘NL’ rechtsboven, kom je op deze sites terecht.

Je vindt op deze sites in de verschillende talen informatie over wat mantelzorg is, hoe pgb werkt en wat voor zorg- en ondersteuning er voor mantelzorgers is. Maar ook over wonen en waar je hulp kunt regelen als de zorg te zwaar wordt.

Er zijn ook animatiefilmpjes waar informatie over mantelzorg in verschillende talen wordt uitgelegd. En je kunt ervaringsverhalen lezen van Turkse en Marokkaanse mantelzorgers.

KLIK HIER om naar de website van MantelzorgNL te gaan

 

05-03-2024

NOTARIS TE GAST BIJ ALZHEIMERCAFE

Op dinsdagavond 12 maart is een ieder van harte welkom in bij het  Alzheimercafé  Westerkwartier. Deze keer in dienstencentrum de Schutse, Oldenoert 32 in Leek. Dit café heeft als thema: ‘’juridische aspecten bij dementie’’.  De inleiding wordt ve…
Lees meer