Wet- en regelgeving

Niets zo veranderlijk als wet- en regelgeving. Het gaat daarom te ver om hier alle wetten en regels rondom mantelzorg op te sommen. We kunnen wel aangeven waar je terecht kunt met je vragen rondom dit onderwerp.

ACTUEEL: 
De premies en vergoedingen van zorgverzekeringen in 2023 zijn bekend. Maar biedt een zorgverzekeraar ook vergoeding voor vervangende zorg, een mantelzorgmakelaar of een cursus? MantelzorgNL zette het voor je op een rij. Klik HIER voor informatie. Of download hieronder het vergoedingen overzicht 2023.


Regelhulp

Regelhulp is een wegwijzer van het ministerie van VWS. Zoekt u langdurige zorg of hulp voor uzelf of voor iemand anders? Op Regelhulp leest u welke mogelijkheden er zijn en waar u naartoe kunt om zorg of hulp te regelen. Ook worden de zorgwetten uitgelegd. Je kunt op de website in de zoekbalk bijvoorbeeld “mantelzorg” intoetsten. Je krijgt dan een compleet overzicht met alles wat er te vinden is rondom mantelzorg https://www.regelhulp.nl/

Mantelzorglijn, voor al je vragen over mantelzorg

Zorg  je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van de Mantelzorglijn staan voor je klaar.

Bel de Mantelzorglijn: 030 – 760 60 55 WhatsApp: 06 27 23 68 54 Mail: mantelzorglijn@mantelzorg.nl

Bereikbaar op werkdagen van 9 – 17 uur

Spreekuren van het MIP

Je kunt met al je vragen ook terecht bij de spreekuren van het MIP. Een medewerker van het MIP gaat dan samen met jou op zoek naar een passend antwoord. In 2023 gaan we spreekuren draaien. Locaties en tijden worden op deze site bekend gemaakt.

Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorgmakelaar kan je ook helpen bij het uitzoeken van wet- en regelgeving rondom mantelzorg. 

Zoek hier een mantelzorgmakelaar bij jou in de buurt

 

 

contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.