Info, advies en ondersteuning

Als mantelzorger heb je vele petten op. Soms ben je chauffeur, kok en verzorger tegelijk. Misschien heb je niet eens in de gaten hoeveel je eigenlijk doet. Heb je wel voldoende tijd voor jezelf? Vul de mantelzorgtest eens in. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat je allemaal doet en je krijgt praktische tips en hulp bij de zorg voor je naaste:

Doe de Mantelzorgtest

Het kan prettig zijn om voor een naaste te zorgen en tegelijkertijd kan het ook voor veel stress zorgen. Op deze pagina van Mind speciaal voor mantelzorgers vind je allerlei tips om goed met stress om te gaan. Je leest er ook een uitleg over wat stress nu eigenlijk inhoudt:

Tips bij stress

Waarom zou ik me bij het MIP Westerkwartier aanmelden als mantelzorger?
Wanneer je je aanmeldt als mantelzorger kunnen we je op de hoogte houden van activiteiten die er georganiseerd worden voor mantelzorgers, krijg je onze nieuwsbrief en laten we je weten wanneer en hoe je de jaarlijkse mantelzorgwaardering aan kunt vragen. Daarnaast kun je aangeven of je contact wilt met een mantelzorgondersteuner. Gewoon om je verhaal eens te delen of om iemand te hebben die met je meedenkt. 

Mantelzorgpas
Als mantelzorger sta je altijd klaar. Wat als jou als mantelzorger plots iets overkomt? Het is een geruststelling dat de mantelzorg door kan gaan in geval van nood. De mantelzorgpas geeft die zekerheid. Op de website van Platform Hattinga Verschure kun je er meer over lezen en de pas aanvragen: KLIK HIER

 

 

Waar kun je in het Westerkwartier terecht?

Mantelzorgondersteuning Sociaal Werk De Schans

Mantelzorgmakelaar

Handige websites en apps

Onafhankelijke Cliëntondersteuning OCO

 Agenda

Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Zuidhorn
03 juni 2024
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Leek
05 juni 2024
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Grootegast
11 juni 2024
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Marum
20 juni 2024
Bekijk activiteit
Overzicht