Positieve gezondheid

Als JMZ-er kies je er niet voor om voor een ander te zorgen of om je zorgen te maken over een ander. Dit is je overkomen of je hebt nooit anders ervaren. Het is voor jou gewoon zo. Je hebt waarschijnlijk andere taken thuis dan leeftijdsgenoten of je meer verantwoordelijkheden. Je kunt misschien niet makkelijk snel even met iemand afspreken of je maakt je steeds zorgen als niet thuis bent. Het kan zo zijn dat je niet aan dingen voor jezelf toekomt zoals sporten, afspreken met vrienden en vriendinnen, stappen, gamen of lekker een boek lezen op de bank. De balans in je leven raakt dan wat zoek en je kunt jezelf een beetje kwijtraken. Hoe gaat het nu echt met jou? Positieve gezondheid kan je helpen om deze vraag te beantwoorden. Er is een tool online die je kunt gebruiken om te ontdekken hoe het met je gaat. Kijk mar eens op: https://jongeren.mijnpositievegezondheid.nl/login.php

Je kunt ook een afspraak maken met een van onze JMZ ondersteuners en samen ontdekken hoe het nu echt met je gaat aan de hand van de jongerentool van positieve gezondheid.

De jongerentool is een gespreksinstrument. Het zet je aan het denken over hoe het met je gaat. Door de tool te gebruiken ontstaat bewustwording over je eigen leven en word je gestimuleerd om zelf de regie in handen te nemen. Wanneer je de vragenlijst hebt beantwoord, kom je tot een score in het spinnenweb. In het spinnenweb ontvouwt zich een beeld van jouw gezondheid op dat moment.