Jonge mantelzorgers


Dit gedeelte van de MIP Website is speciaal voor jonge mantelzorgers. We delen hier interessante websites, plaatsen filmpjes, tips. In de agenda staan alle activiteiten die er georganiseerd worden in de gemeente Westerkwartier en soms daarbuiten. 
Scroll helemaal naar beneden om je aan te melden, zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten.

Wanneer ben je nou precies een jonge mantelzorger? Dit leggen we graag uit. Zeker omdat veel jonge mantelzorgers niet weten dat ze het zijn.

We vinden het belangrijk dat je weet dat het woord "mantelzorg" een verzamelnaam is waar heel erg veel vormen van zorg voor een ander onder vallen. Hierdoor kan het zijn dat jij je niet direct herkent in de term mantelzorg. 

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, hulpbehoevend door een beperking, zijn er psychische problemen en of een verslaving? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger; JMZ.
Wij gebruiken graag de afkorting JMZ, anders is het zo’n mond vol.

Jonge mantelzorg staat voor
zorgen dragen, zorgen maken
en zorg missen.

Het zorgen voor een familielid, in combinatie met je opleiding, vrienden en hobby’s kan behoorlijk pittig zijn. Hoe zorg je nou goed voor jezelf? En welke ondersteuning is er voor je? Dat en meer lees je op deze site! Of kijk direct met wie je contact op kunt nemen, Kik hier.


 

 

 Agenda

Mantelzorgcafé Westerkwartier
Donderdag
Bekijk activiteit
Mantelzorgcafé Westerkwartier
26 september 2024
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Leek
02 oktober 2024
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Leek
11 december 2024
Bekijk activiteit
Overzicht

Meld je nu aan als mantelzorger!

Jouw gegevens:

Gegevens zorgsituatie:

Akkoord en toestemming