Organisaties die respijtzorg bieden

Bij sommige vormen van respijtzorg zijn indicaties nodig vanuit de WMO, WLZ of de Jeugdwet. Er zijn ook vormen van respijtzorg waar geen indicatie voor nodig is.

Vervangende zorg is best complex. Vilans, Movisie en MantelzorgNL hebben daarom deze factsheet gemaakt, waarmee je antwoord vindt op vragen als: Wat is respijtzorg? Welke vormen bestaan er en welke regelingen zijn er eigenlijk allemaal:

Hieronder volgt een overzicht van diverse vormen van respijtzorg binnen de gemeente Westerkwartier: 

Zorgmies Westerkwartier en Noordenveld
Zorgmies biedt ondersteuning aan mantelzorgers die zorgen voor emand die hen lief is, maar ook zorg aan huis voor ouderen en gezinnen, aanvullend op de reguliere zorg. 

 06 466 944 13
 wkn@zorgmies.nl

24 uurs zorg van de Mantelaar
De mantelaar biedt 24 uurs zorg door heel Nederland. Hierdoor kun je als mantelzorger een weekend weg of zelfs met vakantie terwijl degene waarvoor je zorgt thuis in goede handen is. Deze zorg kan vergoed worden uit een aanvullende zorgverzekering, PGB of particulier (de kosten zijn aftrekbaar). Kijk voor uitleg over de verschillende financieringsmogelijkheden HIER

 085 0643030
 info@mantelaar.nl

Handen in Huis
Handen in huis wil mantelzorgers  graag de mogelijkheid bieden om er even tussenuit te gaan en op te laden. Een vrijwilliger van Handen in Huis komt jou 3 aaneengesloten dagen en 2 nachten of langer vervangen. Dit is mede afhankelijk van jouw wensen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een aantal dagen 100% vanuit de aanvullende verzekering. Een overzicht van de vergoedingen vind je HIER.

 030 659 09 70
 info@handeninhuis.nl

Ixta Noa
Het respijthuis van Ixta Noa bevindt zich in het Praktijkhuis aan het Schuitendiep in Groningen. Het praktijkhuis biedt een plek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die zich in hun eigen omgeving tijdelijk even niet staande kunnen houiden. In het Respijthuis kun je even op adem komen in een open en begripvolle omgeving. Je kan voor korte tijd in het Respijthuis verblijven en gedurende het verblijf deelnemen aan  activiteiten. Het verblijf kan varieren van  een nacht tot maximaal twee weken. 

 050 364 7363
 groningen@ixtanoa.nl

 

Even geduld nog. De komende tijd zullen we hier steeds meer aanbieders plaatsen.

 

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht