De Vervanger

De Vervanger is een vrijwilliger die de mantelzorger komt vervangen als deze wat voor zichzelf wil doen. Denk aan het volgen van een training, sporten, wat drinken met een vriend/vriendin, naar de kapper, etc. De vrijwilliger vervangt de mantelzorger op vaste tijden; zo nu en dan of regelmatig. De vrijwilliger houdt de zorgvrager gezelschap en kan een activiteit doen die aansluit bij de interesses van de zorgvrager, zoals een spelletje, voorlezen of een wandeling. We zoeken een vrijwilliger(Vervanger) die goed bij jullie en jullie situatie past.  Alleen als er sprake is van een wederzijdse klik kan er gestart worden. De Vervanger verricht geen zorg of medische handelingen. Wanneer jullie gebruik maken van thuiszorg o.i.d. dan kan deze ook gewoon komen wanneer de Vervanger er is.

NB: Momenteel zit de Vervanger in de opstartfase. We zijn vrijwilligers aan het werven. Aanmelden kan, we kunnen dan gericht voor jullie op zoek gaan. Mogelijk hebben we daardoor niet direct een Vervanger beschikbaar.

Er is geen indicatie nodig voor de inzet van De Vervanger.

Meer informatie

Wil je meer informatie over De Vervanger? Neem dan contact op met Maran Oosterloo, coördinator mantelzorg Westerkwartier/ MIP. 

Klik hier voor de contactgegevens van Maran.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw woonplaats.