Adempauze

Respijtzorg is een ingewikkeld woord voor alle zorg die ingezet kan worden ter ontlasting van de mantelzorger. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat jij als mantelzorger je zorgtaken vol kunt blijven houden. Mantelzorgen kan echt zwaar zijn en ook steeds zwaarder worden na verloop van tijd. Een adempauze voor jou als mantelzorger is dan zeker niet teveel gevraagd! Er zijn meerdere mogelijkheden. Van een paar uurtjes ontlast worden tot een logeeropvang of vakantieadres.

Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden in het Westerkwartier. Kom je er zelf niet uit? We helpen je graag met het vinden van een passende oplossing. Klik hier voor de contactgegevens van de mantelzorgondersteuner bij jou in de buurt.

Tip

Het kan soms moeilijk zijn om bij je naaste aan te geven dat je behoefte hebt aan wat tijd voor jezelf. Toch is het belangrijk om dit gesprek wel te voeren, want alleen als jij goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander blijven zorgen. Belangrijkste tip is om niet te wachten tot het je teveel wordt. Trek op tijd aan de bel.

Vanuit het MIP denken we graag met je mee. Een medewerker van het MIP of een Mantelzorgondersteuner kan je tips geven en eventueel helpen bij het aangaan van dit belangrijke gesprek. Mocht je hier behoefte aan hebben kom dan eens langs tijdens een van onze MIP spreekuren of neem contact op met de mantelzorgondersteuner bij jou in de buurt.  

contact

 Agenda

Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Marum
Donderdag
Bekijk activiteit
Mantelzorgcafé Westerkwartier
Donderdag
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Grootegast
Donderdag
Bekijk activiteit
Mantelzorgers Ontmoeten Mantelzorgers (MOM) Leek
03 juli 2024
Bekijk activiteit
Overzicht