De Alzheimer Assistent is een applicatie ('app') voor smartphone, tablet en computer speciaal voor mensen die de zorg hebben voor iemand met dementie. Alzheimer Nederland heeft deze gratis app ontwikkeld als een praktisch hulpmiddel met informatie in tekst, foto's én video over inmiddels meer dan zeventig onderwerpen.

App voor steun en advies
Samenleven met iemand met dementie zorgt iedere dag voor nieuwe uitdagingen, zoals gedragsveranderingen. Op zo'n moment heb je direct behoefte aan steun en advies van lotgenoten en experts. De adviezen in de Alzheimer Assistent zijn samengesteld door experts en mantelzorgers. Het aanbod van informatie zal blijven groeien. Gebruikers kunnen namelijk zelf tips delen en onderwerpen aandragen. Zo wordt de Alzheimer Assistent een breed gedragen hulpmiddel voor iedereen die samenleeft met iemand met dementie.

Direct antwoord
Mantelzorger Janny Walst-van den Bor: "Ik gebruik de Alzheimer Assistent vooral voor mentale steun en praktische tips. Naarmate de ziekte bij mijn man vordert, merk ik dat de situatie voor ons moeilijker wordt. Ik vind in de Alzheimer Assistent direct antwoord op vragen als: voor welke beslissingen kom ik te staan en hoe ga ik verder? Hoe gaan anderen daar mee om? Zo hou ik de zware zorg langer vol."

Downloaden

De Alzheimer Assistent kunt u installeren op uw tablet:
Downloaden Alzheimer Assistent in App Store (iPad)
Downloaden Alzheimer Assistent in Google play (overige tablets)

Daarnaast kunt de app ook bekijken via de website alzheimerassistent.nl. Om een indruk te krijgen van de app kunt u het demofilmpje bekijken: